Minden nap különböző, ennek ellenére mégis hasonló helyzetekben találjuk magunkat. A villamoson vagy autóban ülve, mikor csak nézünk ki az ablakon és szemléljük a mellettünk elsuhanó boltok kirakatát. Milyen érzéseket ismerünk fel ilyenkor? Ismerős márkákat látunk amikhez kötődünk és bízunk bennük, vagy esetleg a kétely üti fel fejét amikor nem világos a plakát szövegezése?

Az online térben sincs másképp, mint az utakon vagy a villamoson. Emberek százai találkoznak nap mint nap a megjelenésünkkel, legyen az személyes vagy üzleti. Van, akinek a különleges színek vagy szövegek keltik fel az érdeklődését és akad olyan is, aki a gondolatébresztő posztokat hajkurássza. Úgy gondolom, az emberek magukat látják és keresik mindenben ami szembe jön velük a közösségi média felületein. Egy cipő márka például úgy nyer bizalmat, ha az érdeklődő el tudja képzelni a saját lábán a terméket, látja magát az utcán, mikor majd felfigyelnek rá az újonnan vett lábbeli miatt.

Hogyan kapunk visszajelzést arról, hogy bíznak bennünk és nem csak jönnek-mennek az érdeklőink?

Számok. Minden platform biztosít a visszajelzések méréséhez szükséges mérőszámokat, amik objektíven tükrözik a kommunikációnk sikerességét. A legfőbb iránymutató az aktivitás összegzése. Klikkek, kommentek, megosztások, továbbküldések száma. Az elérés és a megjelenés nagyon „jól kinéző” mutatók, de legtöbb esetben pont a lényeget nem mutatják meg: érdekli a fogyasztót a tartalom amit gyártottam?

Engedjük a számokat beszélni. Fantasztikus kommunikációs ötletek kerülnek napvilágra minden nap a világhálón, viszont ez közel sem jelenti azt, hogy nekünk mindegyik működni fog. Próbálkozzunk és teszteljünk, de legyünk őszinték magunkhoz és lássuk be ha valami nem működik.

Az AT4-nál már nem egyszer futottam végig azt a kört, hogy egy kampánnyal több hetet foglalkoztunk és a tesztelés során távolról sem kaptuk azt az eredményt, amit vártunk. Ezekben a helyzetekben folyamatosan figyeltem, hogy miket kommunikálnak felénk az adatok és nem pedig elfogultan ráerőszakoltam az „ott nem rejlő” értéket az ügyfélre és a közönségre.

Mindenkinek van a saját története, amit a közönségének mesél. Ha szeretném, hogy bízzon bennem az érdeklődő, akkor fontos, hogy olyat meséljek neki ami őt érdekli, így az idejét/pénzét/energiáját értékesen használja fel. Hogyan kommunikálok neki értékesen?

Meghallgatom, hogy mit mondanak a visszajelzéseim és adataim.

hu_HUHungarian

Ingyenes Konzultáció foglalás