Mit hirdetünk? Miért hirdetünk? Most kell hirdetnünk?

Könnyen beleesik az ember abba a hibába, hogy ha találkozik egy ötlettel vagy lehetőséggel, mindenáron élni akar vele. Nem számít, hogy a lehetőség aktuális -e, csak legyen az övé.

Ezek közé sorolható az az eset is, amikor hallunk egy eredményes hirdetésről és hirtelen mi is hirdetni szeretnénk. Ezzel nincs is semmi probléma, sőt rendkívül jó első lépés az üzletfejlesztés felé. A fő kérdés inkább a következő:

Van -e mit hirdetnem?

Ha nincs, akkor a hirdetés a legtöbb esetben többet árt, mint használ. Az, hogy használom a digitális marketing eszközeit, nem egyenlő a sikeres növekedéssel.

Az ásó egy remek kerti szerszám, viszont ha nincs vele mit csinálni, akkor lehet az bármennyire szuperszonikus, nem fog segíteni a munkában. Találnom kell valamit, amire használni lehet, és így értékessé válik.

Amint van mit hirdetni érdemes keresni egy célt, hogy miért futtatunk hirdetést.

Szeretném ha többen tudnának a cégemről vagy több potenciális ügyfél érdeklődne?

Minél pontosabb a cél, annál többet tud segíteni egy hirdetés ennek elérésében. Felfedi az értékes adatokat egy tesztidőszakban, könnyebb megértést biztosít a közönség igényeit illetően és segít formálni az utunkat.

Hiszem, hogy egy megfelelően előkészített hirdetés tökéletes nagyítóként működik. A jól működő cégeknek segít felgyorsulni és növekedni, felerősíti azt, ami már eddig is eredményes volt. Ellenkező esetben egy tükröt tart. Megmutatja a hiányosságokat és lerántja a leplet az elhanyagolt üzleti folyamatokról. Bármelyiket is tapasztaljuk, maradjunk nyitottak. Nem könnyű szembesülni a negatív eredményekkel, viszont így megjelenhet egy lehetőség a változásra, ami hirdetés nélkül hosszú ideig rejtett maradt volna.

A hirdetés értünk van, nem ellenünk.

hu_HUHungarian

Ingyenes Konzultáció foglalás