Kérdés: Minek marketinggel nyitni mások felé?

I.Válasz: Kommunikáció

Próbáld meg áthívni magadhoz az ügyfeledet, úgy, hogy zárva tartod az ajtód. Lehet dörömbölni, kopogni vagy kiabálni, de ami átjuthat, azok csupán információ darabkák. Még az is megtörténhet, hogy a felek elhiszik, hogy értik egymást. Nem egyszerűbb tisztán kommunikálni, egyenesen a másik szemébe nézni?

Persze az is lehetséges, hogy valaki nem szeretne világos képet alkotni, hanem kihasználja az ajtó adta szürkeség lehetőségét.

Nyitott ajtóknál tisztábban látszik, hogy az ügyfeledet mi érdekli. Meg tudod érteni, hogy ki ő és hogyan szólítható meg.

II. Válasz: Lehetőségek

Próbálj meg egy piacon úgy vásárolni, hogy minden árus zárva tartja a saját bódéját. Azzal, hogy egy érdeklődő látja, hogy Őt várják és fontosnak érzi magát, már meg is van az első közös lépés.

Ebben a példában a lehetőség megteremtése a lényeg. Ha egyszer egy ajtót valakinek kinyitnak, Ő erre emlékezni fog. A nyitott ajtó egy olyan lehetőséget fog képviselni számára, amivel bármikor élhet. Ez a tökéletes bizonyíték arra, hogy mennyire időtálló tud lenni a hiteles marketing. Tartsd nyitva az ajtót, mert nem tudhatod, ki és mikor keres meg.

Minden ajtó két oldalról közelíthető meg, akár nyitva, akár zárva van.

Ha te nyitsz valaki felé, akkor feléd is nyithatnak. Ha Te bezárkózol, akkor lehet, hogy neked sem nyitnak ajtót.

hu_HUHungarian

Ingyenes Konzultáció foglalás