Az életnek sok területén szembe jön a „forgalom” kifejezés. Közlekedési forgalom, áruforgalom vagy adatforgalom. Minden esetben a szó valamiféle mozgásra utal.

A kérdések, amik ebben a környezetben gyakran felmerülnek:

Mi irányítja a forgalmat?

Merre tart a forgalom?

A marketing világában ezek olyan alapvető kérdések, amik nulladik lépésként szolgálnak egy üzleti modell felvirágoztatásánál.

Az online marketing tevékenységek alapesetben forgalmat ígérnek, nem pedig értékesítést. Az értékesítés egyenletében már sok másik változó is szerepet játszik, így a forgalom az, amiért a marketing teljes mértékben számon kérhető és felelősségre vonható.

Mit adhat a „jó irányba terelt” forgalom egy cégnek?

A forgalomban résztvevők jönnek-mennek – tehát a magas forgalom felgyorsítja a köztudatba való bekerülés folyamatát és lehetővé teszi a brand erejének jelentős növelését.

A nagy forgalom sokkal több lehetőséget ad tesztelni és építkezni. Látni azt, hogy mi működik és mi nem vitathatatlanul kulcsfontosságú. Pénzt, időt és energiát takarít meg. A vásárlói viselkedés megértése egy folyamatos és figyelmes tanulás eredménye.

Nem neked kell megkeresni a vásárólidat, hanem ők jelentkeznek – méghozzá általában azok akiket igazán érdekel a terméked/szolgáltatásod. Mennyivel egyszerűbb annak segíteni aki szeretné, mint mindenáron próbálkozni ott ahol nincs rá szükség.

Magas forgalomnál nem kell mindennap világelső teljesítményt produkálni. Folyamatos lehetőségek vannak, nem pedig sorsfordító pillanatok. Ha megfelelő forgalom van generálva, akkor a hibák súlya és jelentősége is csökkenni fog. Nem megszünteti a hibákat, hanem lehetőséget ad kijavítani őket és tanulni belőlük.

A forgalom növelés olyan, mint egy orvos. Rámutat a problémára, de nem cselekszik senki helyett. Ha megfelelő időközönként kéred a segítségét, akkor ha bármilyen probléma merül fel, tudni fogsz róla és meg lesz a lehetőség a megelőzésre.

hu_HUHungarian

Ingyenes Konzultáció foglalás