Manapság az internet és a közösségi média egyik legizgalmasabb része a tartalomgyártás. Mindenki, akinek van egy profilja és hozzáférése, tartalomgyártó. Napról napra szűkül azon témák halmaza, amikről még senki nem írt vagy készített videót/fotót.

Pár szám az említett gondolatok alátámasztásaképp:

(Forrás: dustinstout.com)

Ezeknek a számoknak a nagy része nehezen befogadható, viszont egy fő üzenet mindenképpen kitűnik. Folyamatosan hígul az interneten megtalálható érték és minőség. Egyetértek azzal az állítással, miszerint a minőség egy szubjektív jelző, tehát általánosan csak akkor beszélhetünk minőségi tartalomról, hogyha azt egy autoritás vagy intézmény jóváhagyta. Azonban, mikor egy vásárló pénzügyi döntéseket hoz az említett szubjektív minőség alapján, akkor többen nyúlnánk egy fix ponthoz, amihez hasonlítani tudunk. Ez a fix pont nagyon sok esetben az adat.

Az eddig felvezetett példát először az üzleti oldaláról, mint értékesítő, vagy (jobb esetben és) hirdető ragadnám meg.

Hogyan tudom a vásárlóimat biztosítani az általam nyújtott minőségről?

Mi lenne ha az adatvezérelt minőség igazoláshoz nyúlnánk?

A vállalkozás azzal, hogy működik, számokat generál. Eladások száma, vásárlók száma, iparágban eltöltött időtartam, fogyasztói elégedettség és még sorolhatnám. Ezek az adatok azon felül, hogy teljes mértékben egyediek, egy transzparens képet adnak a vállalkozás tevékenységéről. Ez a kép elsősorban a cégnek hazsnos, de a kiemelkedő számok hitelességgel bírnak az érdeklődő számára is. Vajon szívesen rendel -e valaki egy olyan ételt egy étteremben, amit már több, mint 1 000 alkalommal szolgáltak fel? Illetve, mennyire tartanak hitelesnek egy olyan színházat vagy szórakozóhelyet, amelyek feltüntetik, hogy ebben az évben már több, mint 10 000 jegyet adtak el?

A számok megfoghatóvá teszik a megfoghatatlan minőséget.

hu_HUHungarian

Ingyenes Konzultáció foglalás