Rendelések Gyártástervezhetősége adatokkal

A termékgyártás bonyolult, ugyanakkor a megfelelően mérhető adatokkal, egy percre pontosan megtervezhető folyamat. Ám ezzel a lehetőséggel sokan még a mai napig nem élnek, ugyanis kizárólag érzelmekre és visszajelzésekre támaszkodva irányítják a termékeik tervezését és gyártását. Így a gyártási folyamat sokszor hektikus és eredménytelen döntéseket idéz elő.

Ebben a cikkben egy fürdőruhákat gyártó cég példáján keresztül mutatjuk be, miért váltott adatalapú működésre, és az hogyan térült meg neki? Jegyezzük fel, hogy 2022-ben, nagyjából 200 millió fürdőruhát állítottak elő világszerte. Ezzel aligha szemléltethető a piaci verseny erőssége, valamint a tökéletes tervezést és kivitelezést igénylő folyamatok fontossága.

A kiszámíthatóság fontossága egy céges működésben

Volt amikor hosszú ideig stabil, fenntartható módon működött a “Csináljunk ebből nagyjából x darabot, úgyis elmegy” gyártási metodika? A válasz: NEM! A jelenkor óriási és rendkívül gyors piaci versenye, már nem engedi, hogy egy cég hasraütés szerűen gyártsa le a különböző termékeit. A fürdőruha piacon igencsak erős és telített a verseny, pláne ha az globális érintettségű. A cikkünkben elemzett cég, egy családi vállalkozás keretein belül maradva nőtte világszínvonalúvá magát. Az elmúlt évtizedben óriási sikereket ért el, szinte megreformálta a hazai és nemzetközi fürdőruha ipart és az egyedi stílusokat. (ide jöhetnek konkrét számok) Ugyanakkor ezt a masszív előrehaladást, egyre hosszabb döntés latolgatások, tervezési kiszámíthatatlanságok és eredménytelen kollekciók követték. A cégvezető úgy érezte, ahhoz, hogy a márka meg tudja tartani a kialakított előnyét a versenytársakkal szemben, változtatnia kell.

Mert az adatokra MUSZÁJ támaszkodni

A megalapozott, sikeres és hatékony döntések hátterében, megbízható, percre pontosan lekövethető adatok állnak.

A változtatás gondolatának alapját, a saját piaci tehetetlenségére alapozta. A cég tudta, hogy a felgyorsult piacon lévő előnyét, csakis egy alkalmazkodó, könnyen lekövethető stratégiával képes megtartani. Belátta, hogy az érzelmi alapú döntések egy bizonyos szintig működőképesek. Ugyanakkor a bevétel, a hatékony működés és márka ismeret növelésének érdekében, elengedhetetlen a cég addigi adatvagyonára támaszkodni. Ebben az esetben, a cégvezető ráébredt, hogy az eddigi rendelésekből, visszajelzésekből és egyéb vásárlói szokásokból kinyert információkból, nem csak a hazai piacra gyakorolhat még nagyobb hatást. A globális terjeszkedéshez kiemelkedő előny, ha lehetősége van nyomon követni és elemezni a különböző kultúrák vásárlási szokásait, érdeklődését. Ezzel nem csak formálhatja az adott országban jelenleg fellelhető piacot, de megjósolhatja, milyen stílusirányzattal, színekkel és formákkal robbanjon be a következő szezonra. Ezek az információk alap pillérei, egy összeszedett és produktív gyártási folyamat megtervezéséhez, kivitelezéséhez.

Az adatvezéreltségnek köszönhető transzparens működés elengedhetetlen a további céges fejlődés érdekében

A felemelkedés előtti adatokból kiindulva, a cég egy teljesen új, stabil alapra helyezte a gyártását / működését. Ez az adatalapú működés. Sikerült elhagyni a saját kételyeket és az érzelmi alapú döntéseket, ezáltal elkezdhette értelmezni az igazi értéket; a vásárlói érzéseket és visszajelzéseket. Az adatalapú döntéstámogatással rendszerezte a gyártási folyamatait, valamint mostantól másodpercre pontosan követheti azok jelenlegi állapotát. Az előre tervezhető gyártással, a cégvezetőnek lehetősége és ideje nyílt a szervezett, hatékony disztribúcióra, valamint a hazai és külföldi márkaépítésre. Így minden nő a számára tökéletes bikinikkel találkozhat a világ különböző pontjain. Az adatokból kinyert, előre kiszámítható költésekkel korszerűsíthette az eszközparkját, optimalizálhatta az országokkénti kollekcióját, valamint megsokszorozhatta a bevételét. A cég mostanra egy megújult működéssel operál, melyben az adatalapú működésre váltás kardinális szerepet játszott. Ennek hatására pedig további gyártás-és reklámbeli fejlesztéseket eszközölhetett, mellyekkel több ország piacvezető fürdőruha márkájává vált.

Összegzés

Az adatokat használhatjuk stabil, előre kiszámítható folyamatok kialakítására, valamint piaci növekedésre egyaránt. Ezen adathalmazok szakszerű értelmezésével, piacvezető stratégiákat alakíthatunk ki, melyekkel nem csak lehagyhatjuk, de köröket is verhetünk a konkurenciára, országtól, kontinenstől függetlenül.

hu_HUHungarian

Ingyenes Konzultáció foglalás